KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Lektury

Klasa IV

Termin

IV A

IV B

IV C

IV D

X

„Akademia Pana Kleksa”

J. Brzechwa

„Mikołajek”

R. Goscinny, J.J. Sempe

„Opowieści z Narni”

C.S. Lewis

„Kajko i Kokosz. Szkoła latania”

J. Christa

XI/XII

„Mikołajek”

R. Goscinny, J.J. Sempe

„Opowieści z Narni”

C.S. Lewis

„Dynastia Miziołków”

J. Olech

„Akademia Pana Kleksa”

J. Brzechwa

III

„Opowieści z Narni”

C.S. Lewis

„Dynastia Miziołków”

J. Olech

„Kajko i Kokosz. Szkoła latania”

J. Christa

„Mikołajek”

R. Goscinny, J.J. Sempe

IV

„Dynastia Miziołków”

J. Olech

„Kajko i Kokosz. Szkoła latania”

J. Christa

„Akademia Pana Kleksa”

J. Brzechwa

„Opowieści z Narni”

C.S. Lewis

V

„Kajko i Kokosz. Szkoła latania”

J. Christa

„Akademia Pana Kleksa”

J. Brzechwa

„Mikołajek”

R. Goscinny, J.J. Sempe

„Dynastia Miziołków”

J. Olech

 

Baśnie, legendy i wiersze – wybór z podręcznika

 

Klasa V

Termin

V A

V B

V C

V D

X

„Katarynka”

B. Prus

„Chłopcy z Placu Broni” F. Molnar

„Mitologia”

J. Parandowski (wybór)

„Tajemniczy ogród”

F. H. Burnett

XI/XII

„Chłopcy z Placu Broni” F. Molnar

„Mitologia”

J. Parandowski (wybór)

„Tajemniczy ogród”

F. H. Burnett

„Noelka”

M. Musierowicz

III

„Mitologia”

J. Parandowski (wybór)

„Tajemniczy ogród”

F. H. Burnett

„Noelka”

M. Musierowicz

„Katarynka”

B. Prus

IV

„Tajemniczy ogród”

F. H. Burnett

„Noelka”

M. Musierowicz

„Katarynka”

B. Prus

„Chłopcy z Placu Broni” F. Molnar

V

„Noelka”

M. Musierowicz

„Katarynka”

B. Prus

„Chłopcy z Placu Broni” F. Molnar

„Mitologia”

J. Parandowski (wybór)

 

Wiersze – wybór z podręcznika

 

Klasa VI (stara podstawa programowa)

Termin

VI A

VI B

VI C

X

I. Jurgielewiczowa „ Ten obcy”

J.R.R.Tolkien „ Hobbit, czyli tam i z powrotem”

L.M.Montgomery „Ania z Zielonego Wzgórza”

XI/XII

K. Makuszyński  „Szatan z siódmej klasy”

L.M.Montgomery „Ania z Zielonego Wzgórza”

J.R.R.Tolkien „ Hobbit, czyli tam i z powrotem”

III

L.M.Montgomery „Ania z Zielonego Wzgórza”

I. Jurgielewiczowa „ Ten obcy”

K. Makuszyński  „Szatan z siódmej klasy”

V

J.R.R.Tolkien „ Hobbit, czyli tam i z powrotem”

K. Makuszyński  „Szatan z siódmej klasy”

I. Jurgielewiczowa „ Ten obcy”

 

S. Lem „Bajki robotów” - wybór

 

Klasa VII

Termin

VII A

VII B

VII C

IX

„Latarnik” H. Sienkiewicz

„Balladyna” J. Słowacki

“Mały książę” A. de Saint-Exupery

X

“Mały książę” A. de Saint-Exupery

„Zemsta” A. Fredro

„Balladyna” J. Słowacki

XI

„Dziady cz. II”

A.Mickiewicz

„Dziady cz. II”

A.Mickiewicz

„Dziady cz. II”

A.Mickiewicz

XII-I

„Opowieść wigilijna”

K. Dickens

„Opowieść wigilijna”

K. Dickens

„Opowieść wigilijna”

K. Dickens

III

„Balladyna” J. Słowacki

„Latarnik” H. Sienkiewicz

„Zemsta” A. Fredro

IV

„Zemsta” A. Fredro

“Mały książę” A. de Saint-Exupery

„Latarnik” H. Sienkiewicz

V

„Morderstwo w Orient Expressie” A. Christie

„Stary człowiek i morze”

E. Hemingway

„Morderstwo w Orient Expressie” A. Christie

VI

„Stary człowiek i morze”

E. Hemingway

„Morderstwo w Orient Expressie” A. Christie

„Stary człowiek i morze”

E. Hemingway

 

Wybór tekstów z podręcznika

 

Klasa VIII

Termin

VIII A

VIII B

VIII C

IX

„Pan Tadeusz”

A.Mickiewicz

„Syzyfowe prace”

S. Żeromski

„Kamienie na szaniec”

A.Kamiński

X

„Syzyfowe prace”

S. Żeromski

„Quo vadis”

H. Sienkiewicz

„Pan Tadeusz”

A.Mickiewicz

XI

„Quo vadis”

H. Sienkiewicz

„Kamienie na szaniec”

A.Kamiński

„Syzyfowe prace”

S. Żeromski

XII-I

„Kamienie na szaniec”

A.Kamiński

„Pan Tadeusz”

A.Mickiewicz

„Quo vadis”

H. Sienkiewicz

III

“Stowarzyszenie umarłych poetów”

N. H. Kleinbaum

“Dywizjon 303”

A.Fiedler

“Oskar i Pani Róża”

E.E. Schmitt

V

“Oskar i Pani Róża”

E.E. Schmitt

“Stowarzyszenie umarłych poetów”

N. H. Kleinbaum

“Dywizjon 303”

A.Fiedler

VI

“Dywizjon 303”

A.Fiedler

“Oskar i Pani Róża”

E.E. Schmitt

“Stowarzyszenie umarłych poetów”

N. H. Kleinbaum

 

Wybór tekstów z podręcznika